Normalne.
[O2] Jak wygląda kokpit wersji Ambiente FL?
Zwiń
X
-
na fotkach standardowy wyświetlacz, który w O2 FL nie będzie IMO DUŻO gorzej wyglądał niź maxi dot, ale wygląd tutaj jest mało ważny -> maxi dot daje Ci dostęp do różnych funkcji, do których bez niego trzeba docierać VAGiem, jeśli Ci na tym zależy to warto.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123drusiek, PROSZĘ http://www.skoda-auto.pl/...yposazenia.html :wink:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
MaxiDot nawet niezależnie od funkcjonalnosci ma ładniejsze cyferki i literki, bo nie są wyświetlane tak jak powyżej z 'kreseczek' tylko z punktów na lcd o większej rozdzielczości. drusiek, ja wziąłem do ambiente m.in. kierownicę wielofunkcyjną do sterowania radia. ona jest z pakietem skórzanym i maxidotem właśnie. bardzo zadowolony jestem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bigzdecydowanie warto dopłacić za Maxi-Dotsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Generalnie pytanie brzmi czy będziesz używał ww. wskazanych funkcji czy nie?
Proponuję, żeby poszukać jakie to konkretnie funkcje i wtedy myśl co dalej. Tzn. chodzi mi o ustalenie co znaczy realnie autodiagnostyka i funkcje komfortowe.
Moim zdaniem po FL Ambiente nie wydaje mi się specjalnie atrakcyjna. Po dłuższym wertowaniu cennika zdecydowałem się na Mint + radio + autoalarm + nieoryginalny podłokietnik + wsparcie pod lędźwie.
Jak mi wyskakuje na kompie większe średnie zużycie to nadkładam drogi, żeby średnia wyświetlona wyszła mniejsza - choć to raczej fobia niż oszczędność. Autodiagnostyki nie dotknę za żadne skarby (ledwo zmuszam się do sprawdzania stanu oleju) a bardziej od funkcji komfortowych cenię dźwięk silnika.
Komentarz
-
-
PiterNZ, z całym szacunkiem, ale co takiego atrakcyjnego odróżniało ambiente sprzed FL?
Funkcje dostępne w maxidot zależą od wyposażenia. Na poziomie ambiente będą to przede wszystkim rozbudowany komputer pokładowy, zegar, sygnalizacja otwartych drzwi, audio wyświetlające informacje analogiczne do wyświetlacza radia, setup pozwalający konfigurować m.in. wykorzystanie świateł (tryb skandynawski, awaryjne przy ostrym hamowaniu), zamykanie/domykanie okiem i drzwi, sposób regulacji lusterek, udźwiękowienie czujnika cofania, ostrzeżenie o przekroczeniu prędkości dopuszczalnej dla opon zimowych i interwały serwisowe. sporo tego.
a jeśli na pokładzie jest webasto, nawigacja lub zestaw głośnomówiący to parametry tych opcji też są dostępne z poziomu maxidota.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiterNZa bardziej od funkcji komfortowych cenię dźwięk silnika
należałoby dodać, że obecność funkcji komfortowych nie zakłóca dźwięku silnika, ani też nie zmienia go w jakiś specjalnie niekorzystny sposób
generalnie proponuję nie ciągnąć dyskusji w tym kierunku :idea:
Zamieszczone przez PiterNZProponuję, żeby poszukać jakie to konkretnie funkcje i wtedy myśl co dalej.
[ Dodano: Sro 04 Mar, 09 21:48 ]
Zamieszczone przez SaltNa poziomie ambiente będą to przede wszystkim rozbudowany komputer pokładowy, zegar, sygnalizacja otwartych drzwi, audio wyświetlające informacje analogiczne do wyświetlacza radia, setup pozwalający konfigurować m.in. wykorzystanie świateł (tryb skandynawski, awaryjne przy ostrym hamowaniu), zamykanie/domykanie okiem i drzwi, sposób regulacji lusterek, udźwiękowienie czujnika cofania, ostrzeżenie o przekroczeniu prędkości dopuszczalnej dla opon zimowych i interwały serwisowe. sporo tego.
[ Dodano: Sro 04 Mar, 09 21:51 ]
miły bajer, przy przepalonej żarówce maxidot pokazuje o którą żarówkę konkretnie chodzisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz